The 10 Most Expensive Whiskies in the World

golongan whiskie:

Spoiler for wishkas:

Spoiler for wew:

10: Ladybank Single Malt: $4,700

Spoiler for wew:
[

Quote:
minuman ini sering dicari, the Ladybank Distillery, di Edinburgh, Scotland. hanya ada 300 bottles jumlahnya. Single Malt Scotch dibotolin tiap tahun, dan kalo pengen ngedapetin musti jadi member —. The price of admission? — about $4,700 a year.

9: The Macallan 1947 Fine and Rare Collection: $6,800

Spoiler for wew:

Quote:
This sherry cask Speyside scotch dibotolin di Italy tahun 1962 sebelum direpack menjadi Macallan’s Fine and Rare line wishkie . so this 15 year old has an earthy quality not present in modern Macallans.


8: Chivas Regal Royal Salute 50 year old: $10,000

Spoiler for wew:


Quote:
minuman ini dipkemas pada tahun 1953 buat hadiah Queen Elizabeth II, the Chivas Regal Royal Salute is a 50 year old Scotch with smoky anise and raisin flavors. hanya 255 bottles yang dibuat, 10 di antaranya dikirim ke Amrik, harganya $10,000 each bottles. 10000 kali 10ribu rupiah? Seratus juta rupiah gan?!

7: The Macallan 1939 40 year old Fine and Rare Collection: $10,125

Spoiler for wew:

Quote:
“Peaty and powerful,” with overtones of sweet toffee and dried fruits, Macallan’s 1939 umurnya 40 year old, pertama dibotolin in 1979. In 2002, it was added to the distillery’s Fine and Rare line and re-bottled. It can be found today for around $10,125.

6: Glenfarclas 1955 54 year old: $10,878

Spoiler for wew:

Quote:
Wealthy tasters are warned to overlook this richly scented 50 year old Speyside at their own “peril.” Spicy and silky with a sweet start, this is the oldest batch ever bottled by the Glenfarclas distillery.

5,Dalmore 50 Year Old Decanter: $11,000

Spoiler for wew:

Quote:
Cuman 60 crystal-cut bottles dari Highland single malt yang diproduksi. Dibuat tahun 1978, sherry-tua Dalmore`s ini punya ciri khas keras dan rasanya yang daleem dan disimpen selama 50 taon. Harganya $11.000. bisa beli mobil mewah tuh

4: Macallan 55 Year old Lalique Crystal Decanter: $12,500

Spoiler for wew:

Quote:
Botolnya aja udah keren gan. Macallan’s 55 year old Lalique botolnya didesain tahun 1910 oleh pakar perfume bottle, Rene Lalique . Exotic, with hints of peat smoke, the taste is smooth with lingering citrus overtones.

3: Glenfiddich 1937 Rare Collection: $20,000

Spoiler for wew:

Quote:
Cuman ada 1 gan, Glenfiddich’s 1937, dan jadi salah satu botol wishkuy tertua di dunia. dijual tahun a 2006 dengan harga lelang $20,000.

2.Dalmore 62 Single Highland Malt Scotch: $58,000

Spoiler for wew:

Quote:
Cuman ada selusin bottles of Dalmore 62 single malt yang dikerdusin tahun 1942. Suatu malam in 2005, seorang lelaki membeli 1 botol di tahun 2005 bottle for $58,000, dan menghabisannya batreng temen2nya.


1: The Macallan 1926 Fine and Rare: $75,000

Spoiler for wew:

Quote:
“Dry and concentrated” — Edan nih minuman emas gan?! Termahal di dunia!!! di tahun 2005, seorang pebisnis dari korsel membeli sebotolnya seharga $70,000 Macallan’s 1926, terbaik dan terlangka dari yang paling langka

golongan wine:

Spoiler for widiw:
4. 1992 Screaming Eagle
around $80,000
Spoiler for widiw:

3.1945 Chateau Mouton-Rothschild Jeroboam
$114,614

Spoiler for duh:

2.“Th.J” 1787 Chateau Lafitte
$160,000

Spoiler for widiw:

1.Shipwrecked 1907 Heidsieck
$275,000

Spoiler for widiw:

Dari golongan Champagne

Spoiler for sampanye:
4.Cristal Brut 1990 “Methuselah”
$17,625
Spoiler for waduh:

3.Dom Perignon White Gold Jeroboam
$40,000

Spoiler for waduh:

2.Pernod-Ricard Perrier-Jouet
$50,000

Spoiler for waduh:

1.Shipwrecked 1907 Heidsieck
$275,000.

umurnya udah tigaratus tahunan lebih. sekarang dijual di rits carlton Moscow kira2 200 botolan.

Spoiler for waduh:

http://www.kaskus.us/showthread.php?t=2487816

About Kureka

http://www.keymochi.com

Posted on 28 September 2009, in News. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: